Kållandsö GoIF

Referat: Järpås IS - Kållandsö GoIF

seger hemma mot Kållandsö

Hemmamatchen mot Kållandsö utspelades i strålande solsken och knappt någon vind. Förutsättningar för en bra och spännande match fanns det och så blev det också.

Vi startade matchen bättre än vi gjorde mot Saleby senast och låg oftast rätt i position i försvarsspelet. Vi hade periodvis lite problem med deras tre mittfältare när vi inte klev in och hjälpte våra innermittfältare i tid. Kållandsö spelade bollen bra till varandra och hade ett par vassa målchanser som Simon räddade. Vi skapade kanske vår bästa målchans mitt på halvleken vid en snabb omställning som Patrik avslutade men Kållandsös målvakt räddade. Ju längre halvleken gick så fick vi större problem med vårat egna spel och vi var lite frustrerade. I detta läge kanske vi försökte göra det lite svårare än vi behövde och spelade till varandra i trängda lägen. Strax före pausvilan bryter Kållandsö långt ner på våran planhalva och får skottläge som de utnyttjar till max och sätter 0-1. Detta står sig i halvleken ut.

Vi kommer in och är inte nöjda med vårt spel först och främst. Vi pratar igenom vad vi ska göra bättre i andra halvlek. Främst när det gäller vårt passningspel. Och utnyttja Patriks styrka när vi slår längre mot honom.

I andra kommer vi ut och spelar bättre passningspel och det känns som att vi tar över spelet. Vi har bättre kontroll på Kållandsö och de får inga större lägen. Samtidigt skapar vi inte själva de riktigt heta chanserna själva heller. En bit in i andra så gör vi några byten och får in några pigga ben och vi får därefter lite tryck. Vi skapar efter detta kanske vårt bästa läge när debutanten Gustav Åhman tar ner bollen på bröstet strax utanför straffområdet och skjuter ett skott som tar utsidan på stolpen. Vi på bänken trodde den satt. En halvtimme in i andra satte Simon en utspark mot Patrik som kliver förbi sin försvarare och blir nerdragen och straff som följd. Patrik tar den själv och sätter den smäckert i mål! Endast några minuter senare också då efter en lång utspark så blir det kamp om bollen utanför Kållandsös straffområde och vi får frispark. Jonas Enström stegar fram och sätter den! Det känns bra i det läget att ha vänt till 2-1. Kållandsö försöker sedan sätta press men vi klarar detta bra och det är bara precis i slutet som Kållandsö får några halvchanser på fasta situationer. Men vi håller undan och tar vår fjärde seger.

Det som är riktigt skoj är att även om vi har en handfull spelare borta av olika anledningar kliver de nya in och gör det kanonbra. Hela laget ska ha plus idag men liten extra stjärna till vår helt nya backlinje som löser det jättebra.